Drd. Ion Volcu, secretarul Secţiunii Carte Veche. Conservare. Restaurare, a câştigat Premiul pentru „Cel mai bun articol de specialitate” oferit de ANBPR

În general noi, bibliotecarii, suntem caracterizaţi de o modestie specifică mediului în care ne desfăşurăm activitatea, însă de această dată avem de împărtăşit o „bucurie profesională”, şi anume:

Dl drd. Ion Volcu, secretar al Secţiunii Carte Veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR) şi Şeful Biroului Colecţii Speciale – Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, a câştigat un premiu oferit de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) pentru activitatea desfăşurată în anul 2019.

Este vorba despre Premiile ANBPR pentru activitatea pe anul 2019, iar colegul nostru a câştigat premiul „la categoria Cel mai bun articol de specialitate –  Biblioteca comunală din Brăila reflectată în documente de arhivă (1916-1920) de Ion Volcu, în Ex Libris, buletinul Bibliotecii Județene Brăila, nr. 11-12, (decembrie 2019), p. 38-42” (https://anbpr.org.ro/index.php/castigatorii-premiilor-anbpr-pentru-activitatea-pe-anul-2019/, site accesat pe 29 august 2020).

Nu putem decât să ne bucurăm sincer pentru Dl drd. Ion Volcu, atât pentru obţinerea acestui premiu cât şi pentru faptul că este membru şi secretar al secţiunii noastre.

Acest lucru ne demonstrează, încă o dată, faptul că membrii Secţiunii Carte Veche. Conservare. Restaurare desfăşoară o activitate de cercetare ştiinţifică recunoscută la nivel naţional.

Felicitări!

Dr. Silviu – Constantin Nedelcu

Preşedinte al Secţiunii Carte Veche. Conservare. Restaurare


Sursă imagine: http://obiectivbr.ro/sites/default/files/12biblio.jpg, site accesat pe 29 august 2020.

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe